Belfine zoekt naar fietsen

Belfine zoekt fietsen. De Belgische fabrikant van chocoladelolly’s wil 150 fietsen doneren aan cacaoboeren uit Ivoorkust. 

‘De landbouwers vervoeren per fiets hun bonen van het veld tot de lokale markten, maar de meeste boeren hebben geen degelijk exemplaar’, laat de onderneming uit Lokeren weten. Het bedrijf vervolgt: ‘Onze cacaoboeren in Tigorikro, Ivoorkust, zouden de fiets overal voor kunnen gebruiken... om de oogst te vervoeren, markten te bezoeken en nog veel meer. Maar op dit moment hebben de meeste boeren geen werkende fiets. Om hen te helpen, organiseert Belfine van 20 maart tot 20 mei een inzamelactie voor oude maar functionele fietsen in en rond Lokeren. Na een controle en kleine herstellingen verzorgen wij het transport per container van Lokeren naar Tigorikro. Ons doel is om elke boer een fiets te geven, daarvoor hebben we ongeveer 150 fietsen nodig.’

Wie een oude, maar bruikbare fiets kan schenken, krijgt van het bedrijf een chocoladepakket.

‘Naast onze groeiplannen willen we ook en vooral inzetten op onze duurzaamheidsambities’ zegt ceo en oprichter Luk Patyn van Belfine tegen de website Made in Kempen. ‘We zijn het eerste bedrijf in Lokeren dat voldoet aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Later dit jaar, op 16 mei, organiseren we trouwens een evenement om ook alle andere Lokerse bedrijven mee te betrekken in dit project. Onze cacaobonen worden geteeld door 148 boeren in het dorpje Tigoriko in Ivoorkust. Via een coöperatieve en een lokale trader komen de bonen bij ons terecht’, vertelt Patyn over het project ‘Fietsen voor Cacaoboeren. 



Inloggen abonnees

Bent u abonnee? Hieronder kunt u inloggen.

E-mailadres
Wachtwoord